Jdi na obsah Jdi na menu
 


aston martin lagonda limited

8. 9. 2012

 Aston Martin Lagonda Limited je britská automobilka se sídlem v Gaydon,Warwickshire v Anglii, založená roku 1913 Lionelem Martinem a Robertem Bamfordem.

Od roku 1994 byla majitelem továrny americká automobilka ford motor company. V březnu roku 2007 byla automobilka prodána britskému konsorciu Prodrive.

 

Nejslavnějším vozem je asi aston martin db5, které si zahrálo v bondovkách a velice tím značku proslavilo. Později bylo vyráběno ve vylepšené verzi DBS. V roce 1994 začal být vyráběn nový model DB 7 Vantage. Poté přichází V12 Vanquish a Vanquish S, který si zahrál v bondovce dnes neumírej. Vanquish S má oproti Vanquishi vylepšený výkon z max. rychlosti 300 km/h na 330 km/h, zrychlení z nuly na sto nastává za 4,9 sekundy, tomuto modelu byly také přidány přední spoilery. Jeho výroba skončila v roce 2007, kdy ho nahradil model DBS, který vychází z modelu DB5 a DBS z roku 1980. Tento model si zahrál v bondovce casino royale. Z nuly na sto zrychlí za 4,1 sekundy a jeho maximální rychlost je 307 km/h. Automobily Aston Martin se vyrábějí ve Velké Británii v Gaydonnu. Automobilka si zakládá na exkluzivitě a detailním propracováním každého vozu, což dává každému vozu jedinečnou originalitu.

Nejdražším Modelem je nejspíše aston martin ONE-77. Nejnovější model je Aston Martin V8 Vantage S ,který bude na trh uveden v roce 2012.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář